Procedure & Kwaliteit

Lees HIER mijn privacy policy.

Behandeling

  • Aanmelding: aanmelden kan via het beveiligd Contactformulier op de website. Na het versturen van het Contactformulier volgt binnen 24 uur per mail een uitnodiging voor een intakegesprek.
  • Intakegesprek: het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 60 minuten. We brengen de klachten zo goed mogelijk in kaart door te kijken naar hoe lang je de klachten al hebt, wanneer je er het meeste last van hebt, wat je zelf al hebt gedaan om er vanaf te komen en of je ook bepaalde zaken of situaties in je leven vermijdt om er zo min mogelijk last van te hebben. Ook kijken we naar je levensomstandigheden (o.a. eventuele stressfactoren in relationele of familiaire sfeer, financiële stress of juist steunfactoren of steunfiguren). En we kijken naar eerdere ervaringen in je leven die al dan niet van invloed zijn (geweest) op je klachten. Als we beslissen om verder te gaan met behandelen, stellen we een behandelplan op. Daarin staan o.a. de diagnose, de frequentie en duur van de gesprekken, uitleg en keuze voor een bepaalde behandelvorm, je behandeldoelen en moment en vorm van evalueren van de behandeling.
  • Kern van de behandeling: wat de behandeling inhoudt verschilt uiteraard per therapievorm. In alle gevallen staat in de beginfase centraal dat we aandacht besteden aan uitleg over de gekozen aanpak, kijken hoe de klachten te plaatsen zijn en hoe de gekozen behandeling verbetering zou kunnen geven. Bij de diverse behandelvormen zullen vervolgens thuisopdrachten meegegeven worden, zoals het uitvoeren van een gedragsexperiment, het schrijven in een journal, of ademhalingsoefeningen, etc. We evalueren halverwege de behandeling of we op goede weg zitten en of je al in de gewenste richting van de doelen komt. Een behandeling bestaat uit een intakegesprek en maximaal 5 sessies van 50 minuten.
  • Afsluiting: in de laatste fase blikken we terug en vatten we samen wat hielp om van de klachten af komen. We maken een terugvalpreventieplan, d.w.z. een plan waarbij je voor jezelf omschrijft wat werkte en wat niet werkte om uit je valkuilen te blijven en daarmee uit de klachten te blijven. Als nodig bespreken we ook vervolgzorg.

Registraties & Verenigingen

Gezondheidspsycholoog (NIP)

Geregistreerd bij het NIP onder nr. 23 63 93. Inschrijving in het NIP-register houdt in dat je goed opgeleid en gekwalificeerd bent, voldoet aan de opleidingseisen, je conformeert aan de beroepscode en valt onder het klacht- en tuchtrecht.

Studentenpsycholoog

Specifieke expertise op het gebied van diagnosticeren en behandelen van studenten tijdens aanstelling als Studentenpsycholoog bij de Hanze hogeschool Groningen (2021 – heden).

Eerstelijnspycholoog (NIP)

Geregistreerd in het register Eerstelijnspsychologie NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Voor meer informatie: psynip.nl

ACT therapeut

Gecertificeerd bij ACT in Actie-opleiding door Tim Batink. Ik volg intervisie en masterclasses via actinactie.nl

EMDR therapeut

Gecertificeerd bij EDUCAS-opleider EMDR door John Martinus, ervaren EMDR therapeut en EMDR-trainer.

Psycholoog NIP

Aangesloten bij beroepsvereniging Nederlands Instituut van Psychologen (NIP): psynip.nl

Psychologenpraktijk Psy+

Staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder KVK nr. 96171707.

Kwaliteitswaarborg

  • Professioneel netwerk: Psychologenpraktijk Psy+ werkt, waar nodig, nauw samen huisartsen en GGZ-zorgverleners. Ik neem deel aan verschillende intervisiegroepen.